Amager blomsters historie tager sin begyndelse den 2. september 1921, og siden da har der været tradition for blomster på Amagerbrogade 221. Der var engang en gartner, der hed Marius Rasmussen, som drev blomstergartneri på Amagerbrogade.

Det gik godt, og en skønne dag mente Marius, at nu kunne omsætningen bære en forretning med blomster alene. Den 2. september 1921 åbnede handelsgartner Marius Rasmussen sit blomsterhus og planteskole, og det gik udmærket.

Ganske vist var der ingen varme indlagt i forretningen, men bloster klarer sig også meget bedre uden. Op til Jul var hele forretningen fyldt med varer, men to dage før Jul, satte kulden ind og alt frøs.

Det var jo en hård begyndelse, men så blev der bygget et rigtigt hus med varme. Det blev stående til tiderne krævede højere bebyggelse.I 1940 blev forretningen udvidet med frøhandel, og på arealerne bag forretningen blev der opført to store drivhuse, med tilhørende varmeanlæg.

I det drivhus der var bygget sammen med salgslokalerne, var der et stort bassin med guldfisk og vandplanter, og resten af arealet var opholdsplads for store planter som plamer og lignende.

I begyndelsen af halvtredserne blev hele gartneriet revet ned, for at give plads til ejendommen, som nu ligger på hjørnegrunden. Marius Rasmussen’s førstemand Jørgen Karsholds overtog forretningen i 1952.

Mens byggeriet stod på, blev der bygget et mindre træskur, som midlertidig forretning.

I Julen 1953 rykkede man ind i de ufærdige lokaler på Amagerbrogade. Da var der endnu ingen vinduer i facaden, så man måtte klare sig med pressenninger.

Grunden til alt dette besvær var, at man ikke ville gå glip af Julehandelen.I 1954 var ejendommen færdig og man flyttede ind i de nye lokaler.

Jørgen Karsholdt drev forretningen i 31 år indtil den 1. April 1983 hvor Rene Reimer overtog forretningen. De nuværende ejere Josie og Lars Christiansen har haft forretningen siden 1. januar 2003.

I 2006 kunne Amager Blomster fejre 85 års jubilæum, dét blev gjort med manér og Amager Blomsters historie blev kendt på hele øen.

I gemmerne har vi fundet disse billeder. Vi er naturligvis nysgerrige efter af finde ud af historien bag billederne…

Kender du historien bag et af billederne, eller nogen af de personer der deltager, så kontakt os og fortæl os hvad det drejer sig om. Det belønner vi med en flot buket blomster.

Bag på billederne ses dette stempel…