FERIELUKNING
Vi holder ferie fra og med løndag den 29. juni - til og med mandag den 22. juli
Vi glæder os til at få ladet batterierne op og byde dig velkommen i butikken igen tirsdag den 23. juli

Historien om Amager Blomster

Historien om Amager Blomster

Historien om Amager Blomster tager sin begyndelse den 2. september 1921. Siden da har der været tradition for blomster på Amagerbrogade 221.

Marius Rasmussen

Der var engang en gartner, der hed Marius Rasmussen, som drev blomstergartneri på Amagerbrogade.

Det gik godt, og en skønne dag mente Marius, at nu kunne omsætningen bære en forretning med blomster alene. Den 2. september 1921 åbnede handelsgartner Marius Rasmussen sit blomsterhus og planteskole, og det gik udmærket.

Ganske vist var der ingen varme indlagt i forretningen, men bloster klarer sig fint uden. Op til Jul var hele forretningen fyldt med varer, men to dage før Jul, satte kulden ind og alt frøs.

Det var jo en hård begyndelse, men så sørgede den driftige Marius for, at der blev bygget et rigtigt hus med varme. Det blev stående til tiderne krævede højere bebyggelse.

I 1940 blev forretningen udvidet med frøhandel, og på arealerne bag forretningen blev der opført to store drivhuse, med tilhørende varmeanlæg.

I det drivhus der var bygget sammen med salgslokalerne, var der et stort bassin med guldfisk og vandplanter, og resten af arealet var opholdsplads for store planter som plamer og lignende.

Billede af Marius Rasmussen foran sin butik i 1921
Billede af Marius Rasmussen foran sin butik i 1921
Ny butik etableret i 1940
Ny butik etableret i 1940
Billede af "Blomstertelefonens" katalog
Blomstertelefonens katalog

Jørgen Karsholdt

I begyndelsen af halvtredserne blev hele gartneriet revet ned, for at give plads til ejendommen, som nu ligger på hjørnegrunden. Desuden var tiden inde for et skift af ledelsen. Marius Rasmussens førstemand Jørgen Karsholdt overtog forretningen i 1952.

Mens byggeriet stod på, blev der bygget et mindre træskur, som midlertidig forretning.

I Julen 1953 rykkede man ind i de ufærdige lokaler på Amagerbrogade. Da var der endnu ingen vinduer i facaden, så man måtte klare sig med presenninger.

Grunden til alt dette besvær var, at man ikke ville gå glip af Julehandelen. I 1954 var ejendommen færdig og man flyttede ind i de nye lokaler.

René og Marianne Reimer

Jørgen Karsholdt drev forretningen i 31 år indtil den 1. April 1983 hvor Rene Reimer overtog forretningen. De nye ejere var i høj grad med til at fortsætte historien om Amager Blomster. Igennem årene har sortimentet udvidet sig og der kom mere brugskunst til.

Og så er der arbejdet på at holde priserne nede og servicen helt oppe. Amager Blomster havde efterhånden åben alle ugens dage og der var en omfattende gadeudstilling, der blev båret ud og ind hver eneste dag.

Butikken leverede blomster på hele øen og friske ungarbejdere mødte ind hver dag efter skoletid for at cykle rund med de buketter, der skulle bringes ud.

Lille pige kigger på blomster i automaten i Kastrup Lufthavn
Lille pige kigger på blomster i automaten i Kastrup Lufthavn
Peter Larsen i skikkelse af Ponyrideskolelærer Erna Iversen ved Amager Blomsters 85 års jubilæum
Peter Larsen i skikkelse af Ponyrideskolelærer Erna Iversen ved Amager Blomsters 85 års jubilæum

Nuværende indehavere, Josie og Lars

De nuværende indehavere Josie og Lars Christiansen har haft forretningen siden 1. januar 2003.

I 2006 kunne Amager Blomster fejre 85 års jubilæum. Dét blev gjort med manér og Amager Blomsters historie blev kendt på hele øen.

Meget er sket i de 20+ år vi har haft butikken. Ikke alt har været godt. Finanskrisen havde nær kostet os forretningen, men god familie rykkede sammen om os og vi sled os igennem. Så har der været Corona og lige nu gennemlever vi en tid med stor inflation og rigtig mange mennesker der, forståeligt nok, skærer ned på deres blomsterbudget.

Det har gjort, at konkurrencen med supermarkederne er taget til og vi har været nødt til at afvikle den ellers så kendte gadeudstilling af potteplanter. Der var efterhånden ikke meget salg tilbage og det koster dyrt på det personale, der skal vande og holde potteplante-lageret spændende og aktuelt. Derfor har vi justeret vores forretning, så det du finder hos os er flotte buketter, bundet af torvefriske afskårne blomster.